Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Viking Sun započeo najduže krstarenja na svijetu, osmomjesečna avantura kroz 51 državu

Viking Sun započeo najduže krstarenja na svijetu, osmomjesečna avantura kroz 51 državu

0
Viking krstarenje nazvano “Ultimate World Cruise” je luksuzno putovanje od 245 dana s ciljem obaranja Guinnessovog svjetskog rekorda za najduže kontinuirano krstarenje.

Kruzer Viking Sun sa 930 gostiju otplovio je 31. augusta s londonskog pristaništa Greenwich. Kroz ovu avanturu putnici će obići šest kontinenata, 51 zemlju i 111 luka.

Osmomjesečno putovanje, koje će se završiti u Londonu, uključuje zaustavljanja u Skandinaviji, Karibima i odredišta širom Južne Amerike. Zatim će se brod nastaviti kretati prema otocima južnog Tihog okeana, a slijede Australija i Azija prije nego što se vrate u Sredozemlje i Evropu.

“Već više od 20 godina posvećeni smo povezivanju putnika s iskustvima koja im omogućuju da udobno istražuju svijet. Naš ‘Ultimate World Cruise’ je najopsežniji plan putovanja dostupan u ovoj industriji i duži je gotovo dva puta od naših prethodnih svjetskih krstarenja. Zadovoljstvo mi je što pružamo takvo jedinstveno iskustvo našim gostima”, rekao je Torstein Hagen, predsjednik Vikinga.

Tokom putovanja putnici će moći prenoćiti u 23 grada. Troškovi ovog krstarenja iznose od 92.000 dolara po osobi, što uključuje avionsku kartu, obroke i besplatan izlet u svakoj luci u koju brod pristane.

Izgrađen 2017. godine, Viking Sun dužine je 227 metara sa deset restorana, uključujući nekoliko opcija sa posebnim specijalitetima. Svih 465 soba na kruzeru imaju verande.

Dodatne pogodnosti tokom 245-dnevnog putovanja uključuju spa centar, bazene, panoramski salon Explorers, biblioteke te pozorište s predstavama svjetske klase.

Gosti mogu slušati razna predavanja stručnjaka svjetskih klasa, sve od autora i arheologa do bivših diplomata i novinara.

Ipak, ono što nećete pronaći na Viking brodu jesu kockarnice ili djeca. Krstarenja su zabranjena putnicima mlađim od 18 godina.