Visoka zdravstvena škola Bihać ispratila još jednu generaciju diplomanata

IZVORRTVUSK

Najviše su se radovali roditelji i ostali članovi porodica koji su došli sa diplomantima obilježiti za njih ovaj važan događaj u životu. Za sada već bivšu studenticu Mersudu Mujakić, današnji dan je bio poseban.Tokom studija ostvarila je nabolje ocjene i proglašena je studentom generacije.

Pored Mersude, najbolji prosjek ocjena imala je i Ajla Mujić sa Odsjeka sanitarnog inžinjerstva. Diplome dobilo je 47 bečlera zdravstva, smjer sestrinstvo, 31 smjera sanitarno inžinjerstvo, dva sanitarnog smjera,  te jedna diplomirana medicinska sestra.

Profesori  i ostalo osoblje Fakulteta ponosni su što su, nakon dvije godine procedure,Visoka zdravstvena škola prerasla u fakultet. Tako će od oktobra u novu akademsku  godinu krenuti studenti  Fakuteta zdravstenog studija. Stručnog kadra ima dovoljno,s tim da su dijelom iskazane potrebe za saradnicima ,asistentimai višim asistentima.Ima i dovoljno studenta, jer za razliku od drugih fakulteta za zdravstvenu struku još uvijek vlada veliki  interes.

Ono što brine je da, umjesto za domaće, fakultet obrazuje kadrove koji potom masovno odlaze raditi van Kantona i države. Ministar obrazovanja, koji je također psisutvovao svečanosti, nada se da će značajan dio ovih mladih ljudi ipak ostati u domovini.

Bihaćki Univerzitet tako je posao bogatiji za još jednu visokoobrazovnu ustanovu sa četverogodišnjim studijem. Uprkos brojnim problemima koji su  ponekad objektivni, ali češće uzrokovani  pogrešnim potezima nadležnih unutar visokog obrazovanja, dobro je što Kanton bogatiji za još jednu generaciju akademskih građana.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se