19.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Vlada USK posjetila dva uspješna privredna subjekta u Cazinu, firme SEM i I-Selimović

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Nijaz Kadirić, ministar privrede, u srijedu, 17.02.2021. godine, su u Cazinu posjetili dva uspješna privredna subjekta, firme SEM i I-Selimović.

Sem, industrijska bravarija, kazao je vlasnik Šemsudin Hasanagić, uspješan je izvoznik drvene stolarije i kombinirane stolarije drvo-aluminij. I u okolnostima izazvanim pandemijom korona virusa, koja se negativno odrazila na privredu, ova firma iz Cazina finalni produkt plasira na tržište Italije.

sem

U razgovoru sa vlasnikom građevinskog poduzeća I-Selimović, Senadom Selimovićem, premijer Ružnić i ministar Kadirić upoznati su da je u prošloj godini ova firma investirala 3,5 miliona KM u uspostavljanje najmodernije asfaltne baze na području BiH, te su sa više od 100 radnih mašina, konkurentni i u širem regionu.

selimović

– “Ova posjeta i direktan kontakt sa privrednicima dio je strateškog opredjeljenja Vlade USK da unaprijeđuje ambijent za razvoj privrede, a sugestije uspješnih ljudi iz realnog sektora su najbolji korektiv vlasti”, kazao je premijer Ružnić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se