2.6 C
Bihać
Petak, 3 Decembra, 2021

Vlast ignorira Sindikat, državni policajci i dalje bez životnog osiguranja!

Riječ je o pripadnicima SIPA-e, Granične policije i DKPT, Komšić i Džaferović obećali pomoć, ali se niko više nije javio, kaže Krvavac

Državni policajci i dalje nemaju životno osiguranje, a svi pregovori s vlastima i obećanja da će ovaj problem konačno biti riješen nisu urodili plodom.

Riječ je o pripadnicima Granične policije BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH.

Tražili pomoć
Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” i Dragan Krvavac, predsjednik Saveza sindikata policijskih organa u BiH, koji mjesecima ukazuje na ovaj problem.

U slučaju nesreće sa smrtnom posljedicom, njihove porodice prepuštene su same sebi, a odluka da se ne potpišu ugovori s osiguravajućima kućama na snazi je skoro deset godina!
Krvavac nam je kazao da su o ovom problemu prije nekoliko mjeseci razgovarali s članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, ali, osim obećanja, ništa konkretno nije urađeno.

– Svi su obećali da će se to riješiti, da će plaće biti povećane i, na kraju, evo, niko ništa ne poduzima. Obećali i niko se više nikada nije javio. Komšić nam je dao broj, rekao nam da ga zovemo, ali ništa ni od njega. Također, razgovarali smo i s predsjedavajućim Vijeća ministara Zoranom Tegeltijom o tome da se iznađu sredstva, ali desila se pandemija i opet se sve nastavilo po starom. Mi smo u problemima, a vlast je uspavana, brine samo o sebi – ističe Krvavac.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se