Vlast na USK odbija vanrednu raspravu o stranačkom zapošljavanju: Raspisani konkursi za još 71 poziciju

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK Razim Halkić oglušio se o zahtjev zatupnika SDA, DF-a i POMAK-a za sazivanje vanredne sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona na temu zapošljavanja u kantonalnim organima uprave i upravnim organizacijama, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač Unsko-sanski kanton u 2019. godini.

Razlog tome je više nego jasan: vanredna sjednica značila bi bezuslovno poništavanje svih raspisanih konkursa i uvođenje moratorija na zapošljavanje, dok stranke većine žele po svaku cijenu nastaviti sa zapošljavanjem svojih aktivista i rodbine.

Samo u posljednjih nekoliko sedmica upratili smo raspisivanje konkursa na 71 poziciju. U zapošljavanju prednjače dva direktora A-SDA: Šerif Kalijaković iz Unsko-sanskih šuma i zastupnica Nedima Zulić, direktorica Doma zdravlja Cazin.

Šta je tek sa ustanovama gdje se zapošljava bez konkursa, a dobro znamo da ima i takvih slučajeva?

Premijer Ružnić ne želi odgovoriti na pitanja zatupnika, svjestan da je na nedavnoj press konferenciji namjerno predočio javnosti frizirane podatke. Tražeći od direktora podatke o broju uposlenih na neodređeno, zanemario je veliki broj uposlenih na određeno i to uglavnom bez provođenja konkursa, isto kao što je zanemario činjenicu da je prijem određenog broja uposlenih na čekanju zbog žalbenih postupaka.

Sramno je da se premijer, umjesto da položi račune građanima, bavi spinovanjem.

SDA će u narednom periodu nastaviti da iznosi detaljne informacije o tome ko je i gdje zaposlen tokom 2019. godine.

Donosimo vam slike konkursa iz raznih novina kako bi građani Unsko-sanskog kantona vidjeli ko laže i ko uhljebljava kadrove:

Izvor: PRESS SLUŽBA KO SDA USK

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se