Volonteri iz Njemačke posjetili Gradsku upravu Bihaća

Žene sa Une  u saradnji sa Arbeiter Samariter Jugend ove sedmice domaćini su međunarodne razmjene 15 volontera iz Njemačke koji prvi put borave u našoj zemlji nakon prošlogodišnje posjete volontera Bihaća ovoj zemlji. Inkluzija, razmjena dobre prakse u radu i kulturna različitost, neke su od tema kojima će se domaćini i gosti baviti u narednih nekoliko dana.

U sklopu posjete gradu Bihaću, članice Udruženja Žene sa Une i volonteri iz Njemačke posjetili su Gradsku upravu Bihaća i u razgovoru sa bihaćkim gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem upoznali se sa aktivnostima koje Grad Bihać  realizira u oblasti civilnog društva.

“Sretan sam što smo ugostili volontere iz Njemačke u našem gradu, koji pored svojih prirodnih ljepota ima daleko veće bogatstvo, a to su njegovi građani koji su primjer suživota, tolerancije i razumijevanja drugog i drugačijeg. Ovo je dobar način kako se stiču nova prijateljstva među ljudima različitih svjetonazora i nacija” – kazao je gradonačelnik Fazlić.

Volontere iz Njemačke gradonačelnik Fazlić upoznao je sa aktivnostima koja se odnose na volontiranje u gradskoj upravi, organiziranju tzv. socijalnog dana kada srednjoškolci jedan dan rade u gradskoj upravi i javnim preduzećima. Sve to, ističe gradonačelnik Fazlić, pokazuje da Gradska uprava Bihaća kao lokalna zajednica vodi računa o  saradnji sa nevladinim organizacijama civilnog društva.

U sklopu boravka u Bihaću gosti će sa domaćinima posjetiti Dnevni centar za djecu, te obići Nacionalni park Una.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se