16.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 27 Septembra, 2021

Vremeplov Krajiško ljeto: Uspomene na priču ljubavnu, prijateljsku, priču o snazi mladih ljudi

Dokaz da je cazinska omladina posebna…zapravo, jedan od dokaza da je posebna je to što cazinski Lokalni tim Asocijacije srednjoškolaca u BiH organizuje projekt “Krajiško ljeto” koji okuplja 40. srednjoškolaca iz brojnih bosanskohercegovačkih gradova, a cilj je kroz mnogobrojne radionice, edukativne sadržaje, ali i druženja mladih razbiti stereotipe o “drugom” i “drugačijem”.

O ovom su pisali mediji širom BiH. Govorilo se najviše kako “Projekat nije šuplja priča”

“Krajiško ljeto” je projekat otvorenog tipa i svi zainteresirani su dobrodošli.
Ovo je pozitivna priča koja se dešava već nekoliko godina i sve je bolja i bolja. Prelijepo je vidjeti da se okupi veliki broj mladih različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti iz cijele BiH i da se svi druže i grade nove odnose i neku svjetliju budućnost.

O ovom projektu svi, pa i mi imamo samo riječi hvale. Međutim, šta je projekat bez vrijedne omladine organizatora.

Noći pamte po pjesmi i gitari – znate li, idila ni među mladima nije izumrla. Tokom sedam dana čarobnog “Krajiškog ljeta”, Cazin kao da se iščupao iz tmurne slike koja nam je često u glavama ovih dana. Dijana, naš cazinski ponos, kaže da joj dugo nakon ovog svega fali ustajanje u rano jutro i vesela žurba i hrljenje tom divnom društvu.

Ne pišu svi istim pismom, ali svi vole istom ljubavi. Vole svoju domovinu, svoju Krajinu i u njoj, svoje “Krajiško ljeto” priču neispričanu, ljubavnu, prijateljsku, priču o rastu i sazrijevanju, priču o uspomenama i snazi mladih ljudi.

Projekat “Krajiško ljeto” Lokalnog tima Cazin u konkurenciji od 50 podržanih projekata izabran je za najbolji u 2015. godini.

Ako njih pitate, svako je najbolje, a ova priča je, barem po planovima-nikad do kraja ispričana, jer koliko je omladine toliko je i nastavaka!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se