11.5 C
Bihać
Utorak, 26 Oktobra, 2021

Vučić objasnio povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore i poručio: Srbija može da pokaže svoju snagu, a ne slabost…

Odnosi među komšijama su mnogo više od konvencija, kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obrazlažući zašto je inicirao povlačenje odluke o protjerivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji, i odgovor na protjerivanje srbijanskog ambasadora iz Podgorice.

– Vlada Srbije donijela je ispravnu odluku, ta odluka će sigurno doprineti boljim odnosima. Dugo sam razmišljao o tome i zamolio Anu Brnabić i Nikolu Selakovića, koji je postupio kao ministar suverene države, po pravilima Bečke konvencije, da povuku odluku. Smatram da su život i odnosi između komšija i prijatelja mnogo više od konvencije, objasnio je Vučić odluku koju su srbijanske vlasti donijele sinoć.

On smatra da Srbija može da pokaže svoju snagu, a ne slabost, time što će da odustane od protjerivanja ambasadora.

– Znam da uvek u Srbiji ima onih koji su kritikovali recipročnu meru, a koji će kritikvati sadašnju odluku. Ne treba da se ponašamo kao dva ovna na brvnu. Naše je da pokažemo da želimo prijateljske, bratske odnose. Odluka je apsolutno ispravna, dorpineće boljim odnosima”, naglasio je Vučić.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se