Vučić: Region je pod pritiskom, i Rusi zabrinuti

IZVORAvaz.ba

– Rekao sam da postoji opasnost i stalni pritisak i unutar mnogih zemalja pojedinačno u regionu, a također da nema sumnje da postoji i prisustvo različitih spoljnih faktora s različitim uticajima i različitim interesima-  rekao je Vučić sinoć za Pink televiziju.

Vučić je sinoć, po povratku iz zvanične posjete Moskvi, istakao da Srbija ne nabavlja ofanzivno, već oružje za odbranu svoje slobode i nezavisnosti.

On je, gostujući na televiziji Pink, kazao da Mig-29 ne može da se poredi s Mig-om 21, o čijim problemima je pisala hrvatska štampa…

Da su vodili drugačiju kampanju imali bi više šanse na izborima, rekao je sinoć premijer Aleksandar Vučić, govoreći o negativnoj kampanji političkih oponenata, navodno usmjerenoj na njega.

Na stalne kritike u regionu, povodom nabavke oružja iz Rusije za Vojsku Srbije, premijer Aleksandar Vučić sinoć je ponovio da Srbija ne nabavlja ofanzivno oružje, već da samo ojačava svoju odbranu.

Upitan postoji li sada zbog takvih kritika opasnost da cijela priča s nabavkom naoružanja dobije jedan ton da “eto, ponovo se sprema raspad države, koje, doduše, već dugo nema”, i pri tome se aludira na naoružavanje Srbije, Vučić je rekao da se “nismo mi prvi naoružavali”.

Aleksandar Vučić pozvao je sinoć građane da izađu na izbore 2. aprila i da glasaju po savjesti, a gostujući na Pink televiziji oštro je reagirao na kritike zbog toga što je doveo bivšeg kancelara Gerharda Šredera u Beograd 24. marta.

– Doveo sam čovjeka koji je najveći reformator i koji je samo o tome govorio, ali i ja sam, i drugi, s govornice na obilježavanju tog dana, pred tim istim Šrederom, govorio o agresiji 1999. – naveo je Vučić…

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se