Vujošević: Gordić nije došao jer nisu počeli radovi na njegovoj kući!

IZVORAvaz.ba

– Na pres-konferencije obično ne dolazim s papirima, ali ovoga puta došao sam sa spiskom igrača koji iz raznih razloga neće nastupiti, da nekoga slučajno ne bih zaboravio – rekao je Vujošević na početku obraćanja novinarima.

Napravljen predugovor

Na tom spisku su Nemanja Gordić, Andrija Stipanović, Džanan Musa, Nedim Buza, Emir Sulejmanović, Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Ajdin Penava i Džoš Adams (Josh). Selektor se najviše zadržao na izostanku Gordića i Muse.

Podsjetio je da se Gordić uvijek javljao u reprezentaciju, igrao je i s povredom, ali ovoga puta je izostao iz sasvim ličnog razloga.

– Kuća njegovih roditelja je srušena u toku rata i imao je obećanje da će se obnoviti iz fondova za te namjene, te da će Savez napraviti urgenciju. Napravljen je i predugovor, trebalo je početi s radovima, ali nije riješeno.

Priznao je da to nije fer prema ekipi i meni, ali da je odlučio izostati. Ja imam velikih problema sa zdravljem, trebao sam na transplantaciju, ali sam dao prednost ovoj utakmici. Smatram da je igranje za reprezentaciju velika čast – rekao je Vujošević.

Za Musu je rekao da je naslućivao problem, jer je znao da će na NBA draftu proći u prvom krugu. U novom klubu Bruklin netsima odlučili su da Džanan ne igra za reprezentaciju, jer je imao napornu sezonu, a njima treba zdrav i snažan igrač. Pored toga, Musa još nije potpisao ugovor.

– Potpuno ga razumijem i znam da je želio doći. Potpuno mu vjerujem – naglasio je selektor.

Objasnio je situaciju i s povrijeđenim igračima, kazavši da je uvjeren da su razlozi opravdani, dok je Penava odlučio otići u NBA kamp te pokušati još izboriti angažman.

Ništa nije riješeno

Što se francuske reprezentacije tiče, Vujošević kaže da „svakom pametnom čovjeku je jasno kakve su nam šanse nakon ovoliko otkaza“.

– Francuska ima 63 miliona stanovnika, budžet reprezentacije je 36 miliona eura, imaju 681.000 registriranih igrača po čemu su prvi u Evropi. Mi kad skupimo za reprezentaciju 10.000 maraka govorimo o velikom uspjehu. U Savezu ništa nije riješeno, kao ni u državi. Sve što navodim nije albi za eventualni neuspjeh, ali treba da se zna – smatra selektor.

Ipak, kazao je da se na pripremama reprezentacije u Tuzli radilo maksimalno odgovorno.

– S povećanom energijom smo se pripremali za utakmicu. Sport je interesantan zato što postoje čuda i što se realno dešavaju, a u čuda vjerujem – naglasio je Vujošević.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se