6.7 C
Bihać
Nedjelja, 28 Novembra, 2021

Vuk Drašković: Država Crna Gora je starija od Srbije, čudi me kako je narod krenuo za popovima

Kralj Aleksandar je rođen na Cetinju, govorio Crnogorski, kršten u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi! Otac mu Petar i majka Zorka su vjenčani u Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi! Đukanovićeva izjava o šumi je opomena onima koji se zanose ambicijima da nestane Crne Gore i Crnogoraca, kazao je ovo Vuk Drašković

 

Ovako je tekao intervju Draškovića:

Crna Gora se pretvara u pravoslavni Iran. Godinama se govori da Crnogorci ne postoje, da je to izmišljeni narod, da je Crna Gora ustaška. Crnogorci u 21. vijeku izmanipulisani, predaju se stihiji koja je anticivilizacijska, nazadna i retrogradna! Toga nije bilo u Crnoj Gori! U Crnoj Gori se događa guslanje nakon izbora.

Koalicija jedinstvena u retrogradnom političkom projektu! Koalicija gusla, pokušava se predstaviti Zapadu da je prozapadna, a nema tu ništa prozapadno! Mandatara biraju u manastiru, crkveni poglavari koji su antizapadni i anticivilizacijski. Senad: Oni ne guslaju, oni ruslaju!

Koalicija je nesložna, šarolika. Sastavit će vladu, mnogo je uloženo u taj projekat, da bi on propao. Ne smije propasti, nedaju moćni pokrovitelji. Granice na Balkanu ne smije niko dirati! Ne vjerujem da će doći do ratnog scenarija! Plaši me globalna situacija koja podsjeća na vrijeme poslije velikog rata! Rusija se javlja kao sila koja je pokrovitelj svakog nazadnog, anticivilazijskog, populističkog, separatističkog, nacionalističkog i nacističkog pokreta u Evropi! Ne može ovo trajati beskonačno! Amerika se vraća na Balkan! Ne treba se plašiti, već radovati tom povratku!

Sporazum u Washingtonu unikatan, jer Srbija prvi put nije odbila ispruženu ruku Washingtona za saradnju! EU ne može da učini ništa, dramatično je u Crnoj Gori, lideri tamošnjih Srba otvoreno govore da je Putin njihov predsjednik i da je Rusija njihova otadžbina.

Prevrtljivi šef Srba u BiH koji je bio najbučniji zagovornik članstva NATO-a, još je bučniji zagovornik saveza s Rusijom. Amerika dolazi s ciljem amerikanizacije Balkana, dolaze s velikim projektima, investicijama, Krajnji cilj je da se svi zamrznuti konflikti iz 90-tih odmrznu i riješe pregovorima i dogovorima uz poštovanje postojećih granica. Nije bitan ishod izbora u Americi. U slučaju pobjede Bidena, bit će još ofanzivniji, Amerika i Evropa će nastupati zajedno u tom slučaju.

Ko god pobijedio u Americi doći će do preokreta u odnosima između Moskve i Washingtona. Kad je najkritičnije, nađu način da se sporazumiju. U Novoj Jalti, dogovoru Amerikanaca i Rusa, naš region pripada Americi! Amerikanci rješavaju nerješivo! Dejtonska BiH je američka tvorevina! Amerikanci svoje potpise poštuju i ne ruše ih. U Dejtonskom sporazumu ima prostora da se stvari koje nisu funkcionalne poboljšaju, ali o stvaranju Velike Hrvatske i Velike Srbije se moglo maštati nekada, od toga sad nema ništa!

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se