8.6 C
Bihać
Utorak, 21 Septembra, 2021

Vukanović: Dodikova peticija u Banjoj Luci doživjela je debakl

IZVORavaz.ba

Opozicioni zastupnik u Narodnoj Skupštini RS Nebojša Vukanović na svom blogu piše da je peticija koju je pokrenuo lider SNSD-a Milorad Dodik doživjela debakl u Banjoj Luci.

Podsjećamo da je Dodik pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju zakona koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko), ali kojom se isto tako izražava sraman stav da se, “uz uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije desio genocid”.

Radikalni zaključci
– Uprkos snažnoj promociji i pritisku režimskih medija, prije svega RTRS-a, SRNE i ATV-a, veoma je slab odziv građana na peticiji i prikupljanju potpisa koju su pokrenuli Dodik i SNSD u Banjaluci. Za dva dana svega nekoliko stotina Banjalučana potpisalo je peticiju, pomoću koje Dodik kao kukavica želi da se sakrije iza naroda umjesto da jednom pokaže da je muško i lider i prvi se povuče iz Predsjedništva BiH, raskine koaliciju sa SDA i Bakirom i SDA na svim nivoima, u skladu sa ranijim Odlukama Narodne skupštine Republike Srpske – naveo je Vukanović.

Dodao je da su odluke o prekidu koalicije sa SDA i usvojene na inicijativu i prijedlog Dodika i SNSD-a, ali da su ih pogazili poslije samo par dana.

– Nema sumnje da Dodik i sada želi da predloži i naredi poslanicima vladajuće koalicije da usvoje neke radikalne zaključke, kako bi dodatno podigao tenzije i atmosferu, a da poslije toga zaključci Narodne skupštine Republike Srpske kupe prašinu u fiokama i budu mrtvo slovo na papiru, koje su poslužili režimu za jednokratnu političku upotrebu.

Banjalučani su na vrijeme prozreli namjere režima da iskoristi revolt i nezadovoljstvo naroda Odlukom Valentina Incka da vladajuća partija na tome profitira i prikupi jeftine političke poene, zbog čega je odziv slab jer ljudi ne žele da budu izmanipulisani i da se njihovi lični podaci zloupotrijebe i završe na spisku sigurnih glasova SNSD-a – kaže Vukanović.

Zloupotreba krize
Napomenuo je da je generalni sekretar Luka Petrović dobio zadatak da narednih dana organizuje potpisivanje potpisa širom RS preko članstva SNSD-a.

– Kako bi se vladajuća stranka na taj način izvukla iz velike krize u kojoj se nalazi, ali narod ih je na vrijeme prozreo pa će i ova kampanja, zloupotreba krize i vitalnih nacionalnih pitanja u partijske svrhe, doživjeti debakl – napisao je Vukanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se