Za boračku zgradu u Bihaću 280.000 KM

“Nadamo se da ćemo na ovaj način uspjeti okončati izgradnju ove zgrade, koja je postala noćna mora kako za vlasnike stanova, tako i za gradske vlasti”, istakao je Fazlić.

Obećao je da će se pokušati obezbijediti novac za refundiranje troškova vlasnicima stanova koji žive kao podstanari i plaćaju kiriju. Izgradnja ovog objekta traje već devet godina, a zgrada je zamišljena kao zajednički projekat kantonalnih i gradskih vlasti, te korisnika. U međuvremenu, izgrađeno je samo jedno krilo građevine, a u njega se tek prošle godine, nakon puno muke i peripetija, uselilo oko 30 porodica. Za dovršetak drugog krila nedostaje novca, tako da vlasnici preostalih stanova još čekaju na useljenje, iako su mnogi od njih u međuvremenu izmirili svoje finansijske obaveze, a nemali broj se kreditno zadužio.
Ogorčeni vlasnici su se proteklih godina nebrojeno puta obraćali gradskim i kantonalnim vlastima, te svaki put dobijali obećanja, koja su ostajala samo mrtvo slovo na papiru.

Naposlijetku su “presavili tabak”, obratili se nadležnim istražnim institucijama i Tužilaštvu USK, koje o cijelom slučaju provodi istragu. Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, pozvao je nedavno nadležne institucije da ispitaju način kako su utrošena višemilionska sredstva za realizaciju ovog projekta budući da postoje ozbiljne sumnje o zlupotrebi i pronevjeri značajnih finansijskih sredstava.- pišu nezavisne.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se