30.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Za mjesec od korone umrli majka, otac i dvije kćerke

IZVORavaz.ba

Majka, otac i njihove dvije kćerke iz Teksasa umrli su od koronavirusa u razmaku od nepunih mjesec dana, kako prenosi “Metro”. Prvo je u dobi od 49 godina umrla starija kćerka Anđelika (Angelica) Bautisa. Bilo je to 14. jula. Zatim je 31. jula preminula 70-godišnja majka. Samo tri dana kasnije, 3. avgusta, umrla je 37-godišnja Marisol. Jedanaestog jula preminuo je i otac porodice, 75-godišnji Abelardo Bautisa.

-Činilo se kao da se otac oporavlja od korone. S njim je situacija bila u redu, mislili smo da se oporavio, ali gubitak tri voljene osobe povukao ga je na dno. Na kraju je i on preminuo – rekao je Geri (Gerry) Bautisa, sin koji je također imao koronavirus, baš kao i njegova supruga.

-U jednom trenutku plakao sam cijelo vrijeme, a onda, kad je umro i otac, slomio sam se. Bio je to strašan šok – ispričao je Geri za lokalnu televiziju.

Geri je zbog korone proveo u bolnici nekoliko dana, uspio se oporaviti.

-Svaki put kad bih zakašljao imao sam osjećaj da mi neko pritišće pluća. Svima su zaraženi i mrtvi samo statistika i broj. Ali to su ljudska bića. Ne bismo smjeli govoriti samo o brojevima. Trebali bismo o umrlima reći da su bili nečiji očevi, majke ili djeca… – dodao je na kraju Geri.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se