30.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Zaključke o hitnom stavljanju van snage odluke oko vraćanja ilegalnih migranata u Biru podržalo samo 10 zastupnika

Dana 11.01.2021. godine održana je 15. sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, a jedna od tačaka dnevnog reda bila je i Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH.

Zastupnik Jasmin Emrić predložio je zaključke u pravcu da se hitno stave van snage odluke Vijeća ministara oko vraćanja ilegalnih migranta u tvornicu Bira, kao i da se brišu iz odluke o uspostavi privremenih prihvatnih centara centri Bira u Bihaću i Miral u Velikoj Kladuši.

– “Od 42 zastupnika, 10 je glasalo ZA. Zato veliko hvala zastupnicima Jasminu Emriću, Saši Magazinoviću, Zukanu Helezu, Nadi Mladina, Nerminu Nikšiću, Predragu Kojeviću, Aidi Baručija, Damiru Arnautu, Mirjani Lepic i Editi Đapo. Hvala i onima koji su iz USK i kojima su građani USK dali glasove i nisu podržali ove zaključke. Za njih ostaje i dalje pitanje po kojoj su nas to cijeni prodali”, napisao je na svom Facebook profilu premijer Kantona, Mustafa Ružnić.

Premijer Ružnić također ističe da od svakog izabranog zastupnika očekuju objašnjenje da li su naređenja stranačkih šefova važnija od stanja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine ili se slažu s tim da samo Krajina mora podnositi sav teret migrantske krize.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se