Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Khaldoun Sinno posjetio Cazin i Bužim

Načelnik Općine Zikrija Duraković jučer je održao sastanak sa zamjenikom šefa delegacije Evropske unije u BiH, Khaldoun Sinnom. Na sastanku je razgovarano o važnoj ulozi lokalnih zajednica u razvoju zemlje, posebno u rješavanju nezaposlenosti i ostalih ključnih pitanja za otvaranje radnih mjesta na lokalnom nivou.

Naglašena je i važnost uloge lokalne zajednice u procesu integracija u  Evropsku uniju.

Zamjenik šefa delegacije EU posjetio je i Udruženja mladih u Bužimu gdje se sastao sa članovima udruženja. Tokom boravka u Bužimu, visoki gost je posjetio i farmu “Farmer”, firmu “Vrganj promet” i protektirnicu guma “Kobar”, a prisustvovao je I koncertu  klasične muzike u izvođenju učenika  Osnovne muzicke škole.

Khaldoun Sinno jučer je boravio i u Cazinu. S načelnikom Nerminom Ogreševićem, pored ostalog je razgovarao o nedostatku graničkih prijelaza zbog čega gužve i višesatni zastoji na prijelazima Izačić i Maljevac predstavljaju sve veći problem građanima ovog dijela zemlje. Istaknut je problem sprečavanja dolaska investitora, posebno onih iz dijaspore, što čini direktnu štetu Krajini. S ovim problemom bavi se i Delegacija Evropske unije, istaknuto je na sastanku.  

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se