Zapalila vjenčanicu da bi imala fotografiju za pamćenje

IZVORavaz.ba

Željela je da joj fotografije s vjenčanja budu što spektakularnije te je unajmila fotografa kojem je glavni zadatak bio zapaliti haljinu, a potom fotografirati buktinju, piše Daily Mail.

Fotografije su nastajale na jezeru Fuzhou. Kada se plamen previše približio mladenkinim leđima, drugi je asistent s aparatom za gašenje ugasio požar na haljini.

Fotograf je kazao da je ekipa na snimanju u svakom trenutku bila spremna upotrijebiti aparat za gašenje. Kako bi sve bilo kako treba trebalo se i dobro pripremiti.

– Prethodno smo sve istražili, od odabira ulja preko odabira haljine, do štopanja koliko bi nam trebalo da ugasimo vatru. Osigurali smo da je cijeli proces pod našom kontrolom – rekao je fotograf.

Kineski su vatrogasci na Weibu objavili da su materijali od kojih se rade vjenčanice izuzetno zapaljivi te da svako oklijevanje pri gašenju može imati ozbiljne posljedice za osobu koja je nosi.

Trend paljenja vjenčanica pokrenuo je 2001. godine fotograf John Michael Cooper, kojem je namjera bila stvoriti ritual pod nazivom “Uništi haljinu”.

Kineski fotograf kojeg je paljenje inspiriralo rekao je da je njegova klijentica ideju smatrala “cool”.

Pogledajte video:

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se