Zaplijenjen stan Goci Božinovskoj!

Sat vremena kasnije iz zgrade je izašla Božinovska, koja je vidno iznervirana potvrdila za „Alo!” da joj je zaplijenjen stan na skupoj lokaciji.

– Jeste, izbacili su me iz rođenog stana. Ne mogu ništa više da kažem – sva u šoku kratko je prozborila ona. Potom je lomeći prste na rukama više za sebe rekla da je prevarena.

– Prevarena sam kao i svi u Srbiji – kratko je rekla Božinovska, pa se okrenula i otišla do prijatelja koji su je čekali u blizini.

Kako se reporter „Alo!” juče uvjerio, Goca nije jedina žrtva investitora, koji je prevario još nekoliko naivnih stanara, koji su juče takođe ostali bez krova nad glavom. Njima su sudski izvršitelji takođe zaplijenili stanove, a investitor je pobjegao u Rusiju.

– Taj investitor je uzeo kredit od 600.000 eura od jedne banke, a u zalog je dao zgradu u Kraljice Natalije, u kojoj je i Gocin stan. Cijela drama je otkrivena prije više mjeseci kada su stanarima te zgrade počeli da stižu pozivi za ročišta, a nakon njih i presude da se izvrši plenidba stanova. Ta sudska odluka najmanje je dva puta odlagana, sve do juče – rekle su nam Gocine komšije.

Prema navodima komšija, izvršitelji bravari i policajci koji su im pruža li asistenciju krenuli su u akciju juče tačno u podne.

Oni su zajedno sa ušli u zgradu, gdje su, prema našim saznanjima, izvršili zapljenu više stanova.

– Investitor cijele zgrade u nju je uložio preko milion i po eura i nakon što je zapao u škripac, od jedne banke je uzeo kredit u vrijednosti 600.000 eura. Kao hipoteku za taj kredit je založio cijelu zgradu – priča naš sagovornik.

On navodi da je investitor završio zgradu i prodao i odjednom nestao, kako se kasnije ispostavilo, u Rusiju.

– Niko od stanara a i vlasnik lokala u prizemlju nisu sumnjali da su žrtve prevaranta sve dok im nisu stigli pozivi za sud. Tad je klupko počelo da se odmotava, ali je već bilo kasno za stanare. Banka je na osnovu ugovora o hipoteci dobila svoj dio. Prvo su uzeli taj lokal u prizemlju, pa su na red došli i stanovi. Ljudi su bili očajni i nisu vjerovali šta ih je snašlo. Njima je, navodno, savjetovano da tuže tog investitora i od njega naplate štetu koju im je prouzrokovao – ispričao je naš sagovornik upoznat sa cijelim slučajem.

On je naveo da se osjeća ogorčeno i da saosjeća s ljudima koji su, po svemu sudeći, žrtva prevaranta.

– Sve razumijem, i banku da traži svoje, ali, koliko znam, za taj kredit od 600.000 eura toj banci je pripalo oko 1.200 kvadrata u zgradi, što smatram da je previše – rekao je naš sagovornik.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se