Naslovnica BIHAĆ ZAVRŠEN 7.TRADICIONALNI TURNIR U ULIČNOJ KOŠARCI “Streetball Bihać 3×3 2019” Dana 14.07.2019.godine,...

ZAVRŠEN 7.TRADICIONALNI TURNIR U ULIČNOJ KOŠARCI “Streetball Bihać 3×3 2019” Dana 14.07.2019.godine, na gradskom igralištu "Bigram" u Bihaću, održan je turnir u uličnoj košarci "Streetball Bihać 3x3 2019" u organizaciji Udruženja "Fenix" te Juričić Željka i Jasmina Pašića iz Bihaća

0

Na ovogodišnjem turniru učestvovalo je 10 ekipa, GRUPA “A” (ECOS ROMARI, ONFIRE, HIGH-LOW, TRIOLOGY, BAD BOYS) GRUPA “B” (ADECCO 3X3 MARIBOR, CBKB, ČAVKUNOVIĆ TRADE, KLARK I DRUŽINA, PEKARA REMI ) pa tu tako među učesnicima nastupale domaće ekipe iz Bihaća, te ekipe iz Maribora, Banja Luke, Zagreba, Pala i Viteza. Turnir se odigravao u dvije grupe po 5 ekipa, nakog čega su se odigrali polufinalni susreti, te susreti za treće mjesto i finalni meč.

Nagradni fond turnira iznosio je 3.200 KM (prvo mjesto 2.000 KM, drugo mjesto 800,00 KM te treće mjesto 400,00 KM).

Pored nagradnog fonda, tokom čitavog turnira kroz nagradne igre dijeljene su nagrade zlatnog sponzora “Laško pivo”, te unikatne majice organizatora “Streetball Bihać 2019” za publiku i učesnike turnira.

Pored klasičnog takmičenja u grupama, održano je i takmičenje u trojkama i zakucavanjima, gdje su pobjednici nagrađeni novčanim nagradama, vaučerima organizatora te majicama našeg zlatnog sponzora “Laško pivo”.

U revijalnom dijelu turnira naši višegodišnji prvaci Bosne i Hercegovine u invalidskoj košarci KIK “Una Sana” Bihać odigrali su revijalnu utakmicu tri na tri koji su svojim potezima oduševljavali publiku u Bihaću.

Što se tiče sudija, na turniru su sudili dvojica sudija iz Banja Luke, te naš domaći sudija iz Bihaća Sinan Ferizović.

Organizatori su ove godine otisli i korak dalje te su obezbjedili specijalnu podlogu za vanjske terene na kojoj se odigravaju 3×3 turniri rađenu po svjetskim standardima, a sve da bi turnir bio što kvalitetniji i bolji za same takmičare.

Na kraju turnira odigrane su utakmice za treće mjesto i finalna utakmica.

I ove godine ekipa “Ecos Romari” iz Viteza, inače najbolja BiH ekipa čiji članovi čine i reprezentaciju BiH, odbranila je prošlogodišnji naslov i zauzela prvo mjesto, drugoplasirana je bila odlična ekipa “ADECCO 3X3 MARIBOR” iz Slovenije, dok su trećeplasirani bili odlični dečki sa Zagrebačkih ulica, ekipa “CBKB“.

I na ovogodišnjem turniru tribine gradskog igrališta “Bigram” su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, te su gledaoci zaista mogli uživati u vrhinskim basketima 3×3 ulične košarke.

Ekipa portala USKsport napravila je odličnu galeriju slika sa turnira koju možete pogledati:

Posted by USKsport.ba on Nedjelja, 14. July 2019.

Na kraju, organizatori Željko i Jasmin se zahvaljuju mnogobrojnoj publici koja je posjetila 7. tradicionalni turnir u uličnoj košarci, a posebno se zahvaljuju sponzorima bez kojih ovaj turnir ne bilo moguće organizovati.