BIŠĆANI ODUŠEVLJENI: Uspješno završen prvi dan zasjedanja “Kreativne Republike” u Bihaću

Stvarno sam iznenađen da u našem lijepom gradu Bihaću u jednom malom prostoru Muzeja zasjedanja AVNOJ-a toliko pozitivne energije, lijepog i pohvalnog iskustva, entuzijazma, ideja, savjeta i konkretnih životnih priča moglo cuti.

Centar za razvoj ideja „Poligon“ i Nermin Nino Kasupović odradili su lijepu priču , naš krajiški brend pod imenom „Kreatvina Republika“ (KR2017).

Četvrto zasjedanje KR2017 okupilo je, kako je to danas rekla Sanda Mešinović, creme de la creme kreativne industrije u regionu. Panelisti, predavači, biznismeni, dolaze iz regiona, ali njegove granice davno su prevazišli, oslobodili se okova društva koje ih je sputavalo „drugog i drugačijeg“. Upravo to drugo, njima je uglavnom donijelo iznimna iskustva, ali i veliki novac.

Dalibor Danilović, Dijana Tepšić, Nermin Nino Kasupović i Bojan Dragišić

Kratak osvrt na sve učesnike KR2017

U uvodu svoja lična iskustva sa nama je podijelila Vesna Beganović, direktorica agencije Via Media u Sarajevu i Dubaiju. Pričala je o životnim gubicima koji su je potakli da život sagleda drugačijim očima, da se sama izbori sa okolinom i željama koje su je obuzimale. Naša Bišćanka, danas može reći da je svjetska žena. Granice joj nisu prepreka, a voli djeliti i to joj je najdraži posao.

Darko Bosnar opusteno priča o balkanskim kompleksima, onu svima dobro znanu, iskustveno lako provjerljivu. Kazao nam je, da je on te komplekse kroz životne i poslovne primjere razbijao vrlo lako. Radio je na velikom broju kampanja za razne klijente, a jedna od najdražih i najnagrađivanijih je priča o Jana porukama ljubavi i live prijenosu ljubavi između roda: Malene i Klepetana.

Boris Kovaček je oduševio pričom o svojim iskustvima i razvijanju projekta kroz njegove faze. Radio je i danas radi na projektu Weekend Media Festivala, najvećeg media eventa u regionu.

Baranimir Bane Brkljač, čovjek koji je vodio Studio MODERNA i danas sebe smatra iskusnim početnikom. To je zapravo njegov konačni cilj. Razvijati se na način da uvijek sebe potičes kao da si na početku. Predavanje o novim tehnologijama i suživotu s njima ga je oduševilo. O neminovnosti kojoj moramo znati odgovoriti na pravi način. I dodatno, prepričao je priču o izgradnji Mokrin kuće u Vojvodini, koja danas okuplja i do 400 digitalnih nomada u sezoni i gradi biznis inkubator gdje se ljudi mogu družiti, zabavljati, odmarati, a ujedno raditi kao da su u svom domu bilo gdje na svijetu.

Dan je završen AVON panelom – „žene u kreativnom biznisu“: Sanda Mešinovič, Vesna Beganović, Dijana Tepšić i Milena Mijatović, koje su nam u laganom razgovoru ispričale autentičnosti u BH poslu, njihovim ludostima i hrabrostima. Mala doza ludila i velika doza hrabrosti je potrebna da stvorite ili istaknete neku svoju autentičnost proizvoda, osobe ili mjesta.

Ovo je bio oficijelni dio ove divne konferencije,dok je za kasnije planirana zabava.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se