Naslovnica CAZIN Završeni radovi na putu Durdžići- Čohodari U mjesnoj zajednici Miostrah svečano je...

Završeni radovi na putu Durdžići- Čohodari U mjesnoj zajednici Miostrah svečano je otvoren lokalni put Durdžići- Čohodari s čijim dovršetkom izgradnje su mjesne zajednice Miostrah i Stijena sada još bolje povezane, a mještanima ovog područja olakšana komunikacija s ostatkom Grada.

0

Po riječima mještanina Muje Begića, riječ je o projektu na koji se nešto duže čekalo zbog prikupljanja projektne dokumentacije, a ukupna vrijednost je oko 70.000 maraka. Kako je istaknuo predsjednik građevinskog odbora Esad Durdžić, oko osamnaest domaćinstava učestvovalo je u realizaciji ovog projekta koji je za mještane od velike važnosti jer sada znatno lakše i brže doći i do regionalne ceste koja prolazi kroz Stijenu i do ceste za Ostrožac.

Ozvaničenju završetka radova prisustvovao je i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji je, čestitavši mještanima, naglasio da je ovo još jedan primjer dobre saradnje građana i lokalne zajednice te da je najvažnije da mještani ovog dijela Cazina sada imaju kvalitetnu putnu infrastrukturu na koju se mogu nastaviti svi drugi slični projekti.