Završnica Una regate u Bosanskoj Krupi: Moguć koncert Harisa Džinovića, Crvene jabuke ili Zabranjenog pušenja

Između predstavnika organizatora NP „Una“ Harisa Hadžihajdarevića, koordinatora Elmira Rekića iz Koncertne agencije Stage Art, te načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića dogovoreno je da se u narednih nekoliko dana razmotre sve mogućnosti oko izbora muzičkih izvođača, a da se u isto vrijeme, kako bi se program realizirao što kvalitetnije, među privrednim subjektima pokušaju naći sponzori.

„Kad je upitanju Krupa nismo uopće govorili o Una regati kao regati nego smo konkretno govorili o kulturno-zabavnom programu i ko bi mogao biti gost. Ove godine razgovara se o nekim zvučnijim imenima, izvođačima, kako i na koji način će se ti izvođači finansirati. Razgovara se o imenima ili grupama kao što su Haris Džinović, Crvena jabuka, Zabranjeno pušenje“ kaže Hadžihajdarević i objašnjava da je ranijih godina pa i ove koncert u Bihaću organiziran zahvaljujući isključivo dobroj saradnji sa Koncertnom agencijom Stage Art, da za tu namjenu sredstva ne može izdvojiti NP „Una“.

Na to se osvrnuo i vlasnik agencije Elmir Rekić. Ističe da su i ranijih godina koncerti bili u njihovoj organizaciji ali da se mnogo više izdavajalo za njih, kako od strane lokalnih vlasti tako i privrednika i da se uprkos tome naplaćivao ulaz.

„I ove godine bilo koje ime da dolazi morat će se naplatiti ulaznica u iznosu koji ne mogu pokriti Općina i privatnici. Mi ćemo uvijek organizovati veliki koncert ukoliko nam se pomogne u organizaciji. Prva objava za Prljavo kazalište je bila zato što je to ranije dogovoreno, u toku narednih nekoliko dana ćemo znati i za Bosansku Krupu, naravno ako se uključe strukture vlasti u Bosanskoj Krupi i privrednici. Pozivam sviju da se usaglase, a nama je lako organizirati ako imamo dogovor“, dodaje Rekić.

Načelnik Halitović naglašava da je Bosanska Krupa uvijek bila spremna za partnerstvo u organizovanju svih manifestacija, pogotovo onih koje se tiču Bosanske Krupe i rijeke Une.

„Mi smo reagovali iz razloga što u se Bihaću priprema jedan program a u Krupu u kojoj je završnica manifestacije i koja bi trebala biti šlag na torti, dovode se drugorazredni i trećerazredni bendovi, a to je ono što bi trebalo privući Krupljane i naše goste. Općina Bosanska Krupa je spremna finansijski podrži Una regatu i zabavni program ali to nije do nas. Ljudi iz NP i organizatori će se morati potruditi da se u Bosanskoj Krupi pripremi primjeran program, da se obezbijede primjereni izvođači koji će moći garantovati završetak Una regate kakav priliči i Una regati i Bosanskoj Krupi“ objašanja načelnik Halitović.

45. Internacionalna turistička Una regata održat će se od 26. do 29. jula ove godine. Kao i prethodnih godina Una regata imat će četiri etape. Okupljanje učesnika je 26. jula u kampu Martin Brod, a start dan kasnije, kada je predviđen dolazak učesnika u kamp u zoni Štrbački buk. Treći dan regata dolazi u Bihać, gdje je predviđen bogat zabavni program. Završnica je i ove godine u Bosanskoj Krupi. Organizator već četvru godinu je Nacionalni park Una, uz pokroviteljstvo Vlada Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se