Naslovnica SPORT Zbog nacionalističkih ispada: N/FSBiH suspendovao stadion Pecara Tokom intoniranja himne BiH, u...

Zbog nacionalističkih ispada: N/FSBiH suspendovao stadion Pecara Tokom intoniranja himne BiH, u srijedu na stadionu Pecara, više stotina navijača Širokog Brijega je zviždalo, a potom i uzvikivali “Mi, Hrvati”.

0
IZVOR:krupljani.ba
PODIJELI

Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donijela je odluku o suspenziji stadiona Pecara u Širokom Brijegu do okončanja disciplinskog postupka.

Disciplinski postupak pokrenut je radi dešavanja na revanš-utakmici finala Kupa BiH, između Širokog Brijega i Sarajeva, igranoj u srijedu.

“Suspenduje se NK Široki Brijeg od odigravanja svih utakmica na stadionu Pecara do okončanja disciplinskog postupka. Cjelokupan materijal sa revanš-utakmice finala Kupa BiH Široki Brijeg-Sarajevo ustupa se Disciplinskoj komisiji N/FS BiH, radi vođenja disciplinskog postupka protiv NK Široki Brijeg”, saopšteno je iz N/FS BiH.

Tokom intoniranja himne BiH u srijedu na stadionu Pecara više stotina navijača Širokog Brijega je zviždalo, a potom i uzvikivali “Mi, Hrvati”. Tokom utakmice u nekoliko navrata pristalice domaćeg kluba skandirale su i fašistički, ustaški pozdrav “Za dom spremni”, te vrijeđali pripadnike bošnjačkog naroda povicima “Ubij balije”…

Na tribinama je istaknuta i ratna zastava Hrvatskog vijeća odbrane (HVO).

Navijači Širokog Brijega, također, tvrdim predmetima gađali su fudbalere Sarajeva i sudije. Tokom meča upotrebljavali su i na stadionima nedozvoljenu pirotehniku.

Uz sve to, ovo nije bilo prvi put da se slični nacionalistički ispadi dešavaju na stadionu Pecara što za NK Široki Brijeg može biti otežavajuća okolnost u disciplinskom postupku N/FS BiH.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">