Naslovnica BiH Željko Komšić napokon objavio imena svojih 10 savjetnika i šefa kabineta

Željko Komšić napokon objavio imena svojih 10 savjetnika i šefa kabineta

0
Prema informacijama sa zvanične web stranice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, na čelu Komšićevog kabineta nalazi se Amir Ibrović koji se i u ranijem mandatu Komšića u Predsjedništvu BiH nalazio na ovoj poziciji.

Ibrović je u julu 2018. godine predložen za člana Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH (KOMVP) u skladu s dogovorom predsjednika FBiH Marinka Čavare (HDZ BiH) i potpredsjednika FBiH Milana Dunovića (DF) te Melike Mahmutbegović (SDA). Njegov izbor u Komisiju za vrijednosne papire FBiH još uvijek nije sproveden u Parlamentu FBiH, a za očekivati je da će ovaj “problem” biti riješen nakon definisanja parlamentarne većine u kojoj će participirati i SDA i HDZ i DF.

Na mjestu Komšićevog savjetnika nalazi se i funkcioner SDP-a Zoran Mikulić. Riječ je o bivšem ministru pravde FBiH u vladi Nermina Nikšića, kojeg je SDP nedavno smijenio s pozicije predsjednika Kantonalnog odbora SDP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kao savjetnica u Komšićevom kabinetu zaposlena je i Sandra Filipović, dojučerašnja savjetnica za medije potpredsjednika FBiH Milana Dunovića. Još uvijek nije poznato u kojoj oblasti Filipović savjetuje Komšića s obzirom na to da je Komšić kao savjetnika za medije zaposlio Nihada Hebibovića.