Žena koja je alergična na gotovo sve

IZVORavaz.ba

Dobila je nadimak “žena u balonu” i svakodnevno se bori za opstanak jer se njeno stanje pogoršava. Ova žena ima alergijske reakcije koje mogu da traju od nekoliko sati do nekoliko nedjelja i sve je počelo kada je bila izložena spreju za termite kada je imala petnaest godina.

Zbog svojih alergija ona trpi ogroman fizički bol, osip, umor i često pada u nesvijest. Čak i najjednostavnija sredstva za čišćenje mogu joj izazvati vrtoglavicu, a također bi mogli i da je ubiju. Provela je godine bez dijagnoze, a doktori su nisu mogli da objasne njeno stanje pa su je prozvali hipohondrom, prenosi britanski Daily Mail

Konačno je dobila dijagnozu sa 33 godine, a ona je glasila da je osetljiva na hemikalije, da ima sindrom hroničnog umora, a ima i elektromagnetnu hipersenzitivnost. Ona je nekada radila kao modni dizajner, a čak je imenovana i za urednicu časopisa kada je imala 21 godinu.

Međutim, kada je napunila 30 godine više nije mogla da se bori sa svojom osjetljivošću na spoljni svijet pa je svoje snove ostavila po strani. Bila je prinuđena da prihvati da se njeno zdravlje nikada neće popraviti.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se