Zenica u šoku, još odjekuju jecaji oca: Ne dam svoje dijete, pustite me! Zašto je djevojčica skočila u smrt?

Zenica je u šoku nakon što je 17-godišnja Z. B., učenica Medicinske škole, preksinoć, oko 20 sati, skočila u smrt kroz prozor stana sa 15. sprata zgrade u zeničkom naselju Odmut.

Šokirane komšije

Iako je na lice mjesta brzo stigla ekipa Hitne pomoći, ljekari su, nažalost, mogli samo konstatirati smrt. Ekipa “Dnevnog avaza” neposredno nakon tragedije bila je na licu mjesta. Zatekli smo šokirane komšija, preplašene radnice marketa ispred kojeg je tijelo djevojčice palo te očajnog oca koji se nije razdvajao od kćerke.

– Ne dam svoje dijete. Pustite me… – jecajući govorio je otac.

Policajci su nakon više pokušaja uspjeli očajnog oca odvojiti od tijela kćerke, nakon čega je, zbog pretrpljenog stresa, prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Uviđaj, koji su obavili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, trajao je nekoliko sati. Policajci su tokom uviđaja razgovarali i s radnicama trgovine ispred koje je pronađeno tijelo 17-godišnjakinje. Brojne komšije bile su u nevjerici, a prema njihovim riječima, djevojčica je u stanu živjela sa starijom sestrom i, navodno, rodom su iz Heca kod Zenice.

Tijelo 17-godišnjakinje na pločniku

Naša ekipa jučer nikoga nije zatekla u stanu nastradale. Komšinica Fatima Delić, koja živi u stanu ispod, još je pod stresom. Djevojčica je, kako tvrdi, tokom pada udarila u njen prozor.

– Sjedila sam u kući, gledala televizor. Najednom sam čula jak udar u prozor. Pomislila sam da će se sasuti staklo. U prvi mah sam mislila da je vrana, ali kada sam izašla na balkon, ostala sam u šoku. Tijelo djevojčice još je padalo, a potom udarilo u pločnik – kazala nam je vidno potresena Delić, iza koje je neprospavana noć.

Ona tvrdi da je kobne večeri čula neku galamu i “trku” iz stana, ali kaže da ipak ništa nije slutilo na tragediju. Kritičnog dana vidjela je nesretnu djevojku.

Komšinica Delić: Čula jak udar u prozor

– Nosila je hljeb pod rukom. Inače je bila povučena. Ništa čudno nisam primijetila na njoj. Živjela je tu u stanu sa sestrom, dok je njihov otac povremeno dolazio. Otac je živio s drugom ženom u drugom stanu – govori Delić.

Čula je, kaže, da je otac imao psihičkih problema te da je bio strog prema djevojčicama. Navodno je, prema njenim riječima, jednom pretukao i ženu s kojom živi.

Razvedeni roditelji

– Roditelji su im bili razvedeni. Majka im je umrla, nakon čega je on našao drugu ženu. Komšije su pričale da je za Novu godinu tukao svoju ženu. Navodno su ga tada komšije razdvajale. Povremeno je dolazio i djevojčicama, ali šta se tu, zaista, dešavalo, samo Bog zna – tvrdi Delić.

I dok traje istraga o ovom nemilom događaju, stanari trećeg solitera zeničkog naselja Odmut i danas nijemo posmatraju mjesto gdje se vide tragovi pada djevojčice. Jučer nije bilo poznato kada će biti obavljeni dženaza i ukop.

Mirna i povučena

Njeni prijatelji iz škole, također, oplakuju prerano ugašen život.

Kako saznajemo od školskih prijateljica stradale djevojčice, bila je mirna i povučena. I one tvrde da im je otac bio strog.

Uvijek je nekako bila povučena, nije previše govorila o svom privatnom životu. Otkako je izgubila majku, pogotovo se zatvorila. Ona joj je bila sve. Rijetko je spominjala oca, ali znali smo da je itekako strog – kazala nam je E. K., školska drugarica stradale djevojčice. –
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se