Žika Jakšić o četvrtoj sezoni „Nikad nije kasno“: Promijenio sam svoj život

IZVORAvaz.ba

Jakšić važi za TV lice koje se pred kamerama ne libi pokazati emocije. Tako će, kazao nam je, biti i ove sezone, a gledaoci ružičaste televizije mogu očekivati i brojna druga iznenađenja.

Dobri ljudi

– Kao i do sada, lijepih emocija neće nedostajati, kao ni lijepih pjesama i novih sudbina naših dragih pjevača koji će konačno doći na veliku scenu koju odavno zaslužuju – kaže nam Jakšić.

Protekle tri sezone promijenile su, ističe, njegov život u potpunosti…

– Emisija „Nikad nije kasno“ promijenila je moj život. Donijela mi je neki mir i radost u duši i dala neku novu energiju koja me nosi. Radostan sam što se to prenijelo i na gledaoce širom svijeta i uvjerilo me da zaista nije kasno za dobre ljude, za ljubav, za toleranciju i lijepu muziku. Raduje me i to što još ima ljudi koji raspoznaju sve to što ovu emisiju čini svijetlom i posebnom – iskren je Jakšić.

Harizmatični voditelj ne krije da veoma emotivno doživljava emisiju „Nikad nije kasno“, za koju je veoma vezan.

– Da, to je istina. Može se reći da sam imao privilegiju da emisiju uradim kao za sebe. Radujem se zajedno s kandidatima i nekako osjećam svaki njihov treptaj duše koji emitiraju kad su na sceni. Za njih je taj prvi izlazak kao san. Čarobni san koji su čekali tako dugo – smatra Jakšić.

Zbog svega toga veoma ga, dodaje, dotiču teške sudbine kandidata…

– Izraženu empatiju sam naslijedio od moje pokojne majke. To ne doživljavam kao svoju slabost, već kao dar od Boga. Zato me nije sram ni da pustim suzu u emisiji, a niti da se radujem iz sveg srca. Uzbuđen sam pred početak svakog snimanja – priznaje Jakšić.

Slobodno vrijeme

Iako nema mnogo vremena da se privatno druži s nekim od učesnika, s kolegama iz produkcijskog tima emisije „Nikad nije kasno“ povremeno i podijeli slobodno vrijeme. Na pitanje bi li se mogao zamisliti kao voditelj emisije s drugačijom tematikom, Jakšić priznaje da o tome nije ranije razmišljao, ali da je sve moguće.

– Kakva god da je tematika, važna je poruka emisije, a ona bi trebala biti časna i dostojanstvena u etičkom i moralnom smislu. Kad malo bolje razmislim, možda bih i mogao – kaže nam Jakšić.

Šta mi daje energiju

Jakšić nam otkriva u kakvim stvarima najviše uživa kada ne snima i gdje najčešće puni baterije.

– Moram priznati da uživam u izabranim pozitivnim ljudima koji me okružuju i u druženju s njima. To mi daje energiju – zaključuje Jakšić.

Mogao sam biti fudbaler…

– Reći ću vam šta sam mogao da budem. Bio sam odličan đak u školi, ali ne štreber. Matematika mi je posebno išla od ruke. Mogao sam biti možda i pedagog, jer sam završio pedagošku školu. Mogao sam biti i fudbaler i stonoteniser i skijaš ili profesor fizičkog odgoja, jer sam upisao taj fakultet. Bio sam dobar bas gitarista, zatim dobar tonac u studiju, menadžer „Zvezda Granda“, kao i producent te emisije. Sada sam i producent i voditelj emisije „Nikad nije kasno“. Otkud znam. Samo znam da ne bih bio dobar političar. To je sigurno – kaže Jakšić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se