Živan ubijen, a niko nije kriv: Žena, ljubavnik i muž svaljuju krivicu jedni na druge, a tajnu krije Facebook profil

Penzioner Živan Savić (75) iz Svilajnca, koji je brutalno ubijen prije pet dana, sahranjen je jučer u selu Porodin kod Žabara. Nesretnog čovjeka na vječni počinak ispratili su članovi porodice, prijatelji i komšije.

Kolona neutješnih ljudi koji već pet dana nakon tragedije ne mogu doći sebi od šoka i nevjerice što je Živan ubijen najvjerovatnije zbog novca, u suzama je komentarisala da je “otišao jedan veliki gospodin”.

U porodičnoj kući tragično nastradalog Živana Savića jučer je bilo mnogo ljudi. Kćerka, zet, prijatelji. U sobi sanduk prekriven cvijećem.

– On je radio u Švicarskoj 20 godina. Bio je harmonikaš. Supruga mu je umrla u martu ove godine. Sam je održavao dvorište. Bio je pravi gospodin. Kako je upoznao ljude koji su mu došli glave, to ne znamo. Ali sumnjamo da su se nadali da ima novac u kući. A on je imao novca, ali ga je držao u banci – kaže bliski rođak.

Nesretni starac ubijen je 14. septembra u Svilajncu, u kući svojih prijatelja sa kojima se družio. Zbog tog zločina uhapšeni su bračni par Tanja (38) i Života Avramović (48), i ženin ljubavnik Bogić Đoković (49).

Šta je izazvalo svađu koja se kobno završila, je li u pitanju alkohol ili ljubavne veze, pokazat će istraga. Ali zasad se zna da je neko Saviću flašom od vina smrskao glavu.

Tanja i Bogić su sjedeli u njenoj kući u Svilajncu, kada je došlo do svađe.

– Oni su prema prvim informacijama Živana ubili u garaži. Kada su ga nasmrt pretukli, uvili su ga u deku i pokušali da ga ubace u gepek njegovog automobila i tako ga odvezu do vikendice gdje su planirali da ga ostave. Međutim, automobil nije htio da upali. Tada su pozvali Tanjinog muža Životu, koji im je pomogao da ga odšlepaju – kaže izvor “Blica” upoznat sa istragom.

Oni su tako uspjeli da dođu do jedne vikendice nedaleko od Svilajnca gdje su ostavili i automobil i Živanovo beživotno tijelo.

– Zatim su se odvezli do Porodina, do njegove kuće, i napravili premetačinu. Pretpostavlja se da su tražili novac, ali su sa sobom odnijeli samo dva bicikla i laptop – kaže izvor “Blica”.

Osumnjičeni za ovaj zločin su brzo uhapšeni, a na saslušanju su odgovornost za ubistvo prebacivali jedni na druge. Ko je ubio Živana, pokazat će se nakon forenzičkog i DNK vještačenja.

Saslušani u Tužilaštvu

Kako “Blic” nezvanično saznaje, kao direktni počinitelji ovog stravičnog ubistva osumnjičeni su Tanja i njen ljubavnik Bogić, dok se Tanjin muž tereti za pomaganje nakon izvršenog ubistva. Oni su jučer kasno poslije podne saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini. Svo troje osumnjičenih krivicu je svaljivalo na drugu osobu, zločin niko nije htio da prizna.

Živan na Facebooku “lajkao” svaku Tanjinu objavu 

Sudeći po Facebook profilu osumnjičene Tanje Avramović, ubijeni Živan ju je simpatisao. On je “lajkao” svaku njenu objavu posljednjih mjeseci, a pretežno su u pitanju bile pjesme o nesretnoj ljubavi. Da li mu je ona na ovaj način slala poruke, za sada nije poznato.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se