Život ratnog heroja je u našim rukama: Ale Hodžić Pumparica treba pomoć svih nas

Ale se trenutno nalazi u bolnici u Tuzli gdje čeka na transplataciju jetre koja se mora obaviti u Italiji i svaki vid pomoći je dobro došao.

Ovaj ratni heroj je odmah na početku rata ostavio  udobnost i pogodnosti koje je imao u Njemačkoj i došao da bude uz svoju domovinu kad joj je bilo najteže. Nakon što je preživio golgotu Slunjskih Brda, došao je u Bihać i stavio život na raspolaganje. Ale je imao samo 22 godine kada je u Bihaću dao zakletvu BiH. Bio je hrabar borac koji je sanjao dan kada će doći u rodno Vrhpolje nadomak Sanskog Mosta. Odlikovanja za patriotizam dobio je od legendarnog komandanta, rahmetli Izeta Nanića. Herojsku ruku, našeg Ale Hodžića, stisnuo je i Atif Dudaković,  general Armije RBiH.

Ale se trenutno nalazi u bolnici gdje čeka transplataciju jetre i već nekoliko mjeseci vodi bitku za život. Na nama je obaveza da heroju BiH osiguramo neophodna sredstva za operaciju i produžimo njegov život. Nakon Slunjskih Brda, herojske i poštene borbe u redovima Petog korpusa Armije Republike BiH, to je najmanje što možemo uraditi za Alu Hodžiću.

Vaše uplate možete izvršiti na žiroračun koji je otvoren u UniCredit banci:

Korisnik:
HODŽIĆ ALE
Account: 40632822101
SANSKI MOST

Banka:
UNICREDIT BANKA DD
MOSTAR KARDINALA STEPINCA BB,
88000 MOSTAR
BOSNIA AND HERZEGOVINA
SWIFT: UNCRBA22
IBAN : BA39 3385 4028 3353 3538 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se