ZLATKO HUJIĆ se u zadnjim danima mandata načelnika Bos. Petrovca osvetio “neposlušnoj direktorici”

Redakcija KRAJINA.BA portala je u posljednje 2 godine iznosila mnoge nepravilnosti u radu, kako načelnika Zlatka Hujića, tako i spornih odluka Općinskog vijeća, direktora javnih ustanova, ali i pokušaja zapošljavanja stranačkih podobnika koje smo svaki put osujetili.

Gotovo svi stanovnici Bosanskog Petrovca znaju za naš portal upravo zbog objavljivanja istine kojom smo direktno ili indirektno spriječili veliku štetu koje bi pojedine odluke donijele sa sobom, ali i spriječili Upravu opštine Bosanski Petrovac na čelu sa načelnikom Hujićem da radi što mu je volja kao što je to radio u prvom mandatu načelnika.

Znamo da je najveći kamen spoticanja bilo upravo zapošljavanje vijećnice koja mu je bila potrebna da bi održao većinu, onda zapošljavanje radnika u JU “Centar za kulturu” Bosanski Petrovac, imenovanje Upravnih odbora, pokušaja oduzimanja državne zemlje kako bi se ista prodala određenim privrednicima ali ne od strane države nego od strane Opštine Bosanski Petrovac, slučaj privrednik Arifagić koji je obećao mnogo toga, a svi znamo šta danas imamo na tom mjestu i koliko je to mjesto već zaduženo mnogo većim bankarskim kreditom nego što je zemljište kupljeno i mnoge druge stvari.

I pored svega gore navedenog, najveću pažnju smo posvetili JU “Centar za kulturu Bosanski Petrovac. U posljednje 2 godine desile su se smjene direktora u ovoj ustanovi koje su novinari KRAJINA.BA portala pomno pratili. Jedini uvjet načelnika Hujića je po svemu sudeći bio da direktorica bude poslušna jer ukoliko direktorica ne ispuni zahtjeve načelnika, on je smijeni i dovede “poslušnu direktoricu” koja će ispunjavati njegove želje što su za naš portal svojevremeno sve to i potvrdile.

Međutim, smjenio je Anselu H. da bi postavio Slobodanku Kerkez jer je ona trebala završiti nekoliko stvari za “velikog vođu” koje predhodna direktorica nije završila. Po imenovanju nove direktorice, redakcija KRAJINA.BA portala je kontaktirala novoizabranu direktoricu Slobodanku Kerkez i upozorila je na sve nepravilnosti o kojima smo pisali nakon čega nam je direktorica rekla da je pratila naš rad i da možemo biti sigurni da će raditi samo u skladu sa Zakonom.

Nakon razgovora sa novom direktoricom, redakcija našeg portala piše sljedeći tekst:

VEZANA VIJEST: PODOBNI ILI STRUČNI? Ko će dobiti posao tehničara realizatora u Centru za kulturu i obrazovanje u Bosanskom Petrovcu?

Po objavljivanju teksta nastaju problemi za Slobodanku Kerkez.

Radeći po zakonu, ni ona nije zadovoljila kriterije “velikog vođe” i njegovih bliskih saradnika pa su i nju pokušali smijeniti. Bez ikakvog obrazloženja, Upravni odbor joj ne usvaja Izvještaj i šalje prijedlog razrješenja na Općinsko vijeće koje ne želi ovakvu odluku staviti na Dnevni red upravo zbog mnogih nepravilnosti na koje smo ukazali kroz novi tekst na KRAJINA.BA portalu.

VEZANA VIJEST: Opština Bosanski Petrovac postala društvo jednog lica: Smjenjuju li se sposobni, a postavljaju podobni i to sve na zahtjev „VELIKOG VOĐE“

Kako je načelnik Zlatko Hujić na posljednjim izborima kao član POMAKA doživio potpuni debakl, nije htio čekati da vidi šta će biti na novim izborima i koliko će glasova dobiti za dvije godine nego je prihvatio mandat u Skupštini Unsko-sanskog kantona, znali smo da će pokušati završiti sve započete poslove prije nego sjedne u skupštinske klupe.

Jedno je sigurno, građani Bosanskog Petrovca su kaznili njegov nerad tako da je u ovoj opštini dobio samo 159 glasova što mu svakako ne bi bilo dovoljno za novi načelnički mandat za dvije godine.

Kako kaže stara narodna poslovica, bolje vrabac u ruci nego golub na grani.

Tako i naš Zlatko prihvati mandat u Skupštini i to kao Bošnjak pa ni u DOM NARODA neće moći, ali je siguran sa jako dobrom poslaničkom platom u naredne 4 godine.

Pošto je javno u medijima rekao da prihvata mandat u Skupštini USK, službenici u opštini Bosanski Petrovac su potvrdili da se njihov, sada već bivši načelnik, počeo jako bahato ponašati i osvećivati svim neposlušnicima.

Tako je bilo i sa “neposlušnom direktoricom” Slobodankom Kerkez koja nije zaposlila osobe koje je on tražio pa joj je mimo Općinskog vijeća potpisao razrješenje i poslao je na Zavod za zapošljavanje USK.

Redakcija KRAJINA.BA je saznala slijed događaja koji vam u potpunosti prenosimo:

Upravni odbor je odbio direktoricin Izvještaj o radu, bez ikakvog obrazloženja, a zatim su dali prijedlog Osnivaču o njenom razriješenju. Kasnije su shvatili da nisu dobro formulisali prijedlog te donose Odluku o razriješenju, telefonskom sjednicom (Mogućnost telefonske sjednice uključili u Pravilnik o radu UO, bez da su ga proslijedili Osnivaču na usvajanje). Predsjednik UO ne živi u Bosanskom Petrovcu i većinu Odluka za JU su donijeli telefonskim putem, putem vibera, emaila. Novu Odluku o razriješenju uputili su Osnivaču na usvajanje. U nekoliko navrata sazivana je sjednica OV, međutim nikada nije održana niti je pomenuta Odluka bila predmet razmatranja. Nakon što se uvidjelo da Osnivač neće dati saglasnost za razriješenje, UO donosi novu Odluku o razriješenju koju upućuje Načelniku Opštine na davanje saglasnosti. Načelnik Opštine je dao saglasnost za razriješenje i naložio UO imenovanje vršioca dužnosti. Od svih Odluka, samo je jedna dostavljena direktorici Slobodanki Kerkez. 

Moramo spomenuti da Upravni odbor čine: Boško Branković, nastanjen u Banja Luci, Elma Terzić spiker / voditelj programa Radija Bosanski Petrovac i Jasmin Gredelj diplomirani pravnik. Jasmin Gredelj je na svakoj sjednici UO izdvojio svoje mišljenje i on nije glasao za razriješenje direktorice, ali je preglasan.

Prenosimo vam izjavu smjenjene direktorice Slobodanke Kerkez:

Postupke UO i Načelnika Opštine ne bih puno diskutovala. Oni su sami za sebe komentar koji je suvišan. Oni su sami sebi dovoljni. Izražavam žaljenje što se nije održala sjednica Opštinskog Vijeća jer bih zaista imala puno toga da kažem.
Sjednica je zakazana za 28.11.2018. godine i niko me neće spriječiti da istoj prisustvujem i da dobijem riječ. Kada govorim, govorim jasno i glasno. Kada govorim, govorim argumentovano, za sve što je urađeno u  JU “Centar za kulturu i obrazovanje”  postoji pisani trag koji je u skladu sa sve i jednim Zakonom u okviru kojeg posluje Javna ustanova. 
U nekoliko navrata dala sam izjavu za portal Krajina.ba. Tada sam tvrdila i danas tvrdim, radiću samo u skladu sa Zakonom i dok sam ja direktor niko neće provoditi svoje lične interese i liječiti frustracije preko Javne ustanove i zaposlenih, čak i po cijenu toga da ostanem bez posla.  Ostala sam doslijedna svemu što sam izjavila. 
Ponosno, uzdigunute glave odlazim na Biro za zapošljavanje, a članove Upravnog odbora i sada već nadam se bivšeg Načelnika Opštine vidjeću na Sudu, jer će čitava procedura dobiti sudski epilog. 
S poštovanjem!
Kerkez Slobodanka, dipl.oec 

Osvetnik Zlatko

Zlatko Hujić je samo jedan u nizu političara koji su iskoristili svoju funkciju da urade mnoge stvari za sebe (o čemu ćemo pisati u narednom periodu), ali i da bi se osvetili za neposlušnost što vam dokazuje smjena direktorice Kerkez.

Građanima Bosanskog Petrovca poručujemo da na vanrednim izborima za načelnika koji će se održati u narednih 90 dana, dobro otvore oči i vide za koga će glasati jer ukoliko im se dogodi još jedna ovakve greška i bude se i dalje vodila ovako loša politika, budućnosti u ovom gradu neće biti ni za stare, a kamo li mlade, a sada već bivšoj direktorici Slobodanki Kerkez poručujemo da uzdignute glave hoda ovih gradom uz nadu da će pravosudni organi uraditi svoj dio posla.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Kako da Bihać prebrodi krizu?

U sedam od osam općina USK-a neće biti primopredaje dužnosti, jer su gotovo svi načelnici i gradonačelnici dobili novi mandat. Najveći uspjeh ostvario je...

Od posljedica koronavirusa preminuo medicinar Hitne pomoći DZ Cazin...

Medicinar Hitne pomoći Doma zdravlja Cazin preminuo danas od posljedica koronavirusa. Ova informacija pojavila se na društvenim mrežama. Radi se o Huseinu Osmičeviću. Čovjek koji je bio...

Obavijest o radnom vremenu privrednih subjekata na Dan državnosti...

Privredni subjekti sa područja Grada Cazin koji obavljaju, trgovačke ili obrtničke djelatnosti obavještavaju se da je na osnovu Odluke o utvrđivanju radnog vremena ugostiteljske,...

Najnovije

Vjerenica Darka Lazića upala u ozbiljne probleme: Sve je počelo nakon burne svađe, a onda i ovo…

Da postoje trzavice u vanbračnoj zajednici pjevača Darka Lazića, šuškalo se nakon njegovog nedavnog gostovanja u emisiji Premijera. Pored toga što je iznio neistine na...

Kako znati kada je vrijeme za novu pamučnu masku?

Kao i svaki komad tkanine, pamučne maske s vremenom će trebati zamijeniti, ali neki se pitaju kako znati da je došao taj trenutak Maske su...

Oksfordska vakcina bit će za cijeli svijet

Cilj koji su postavili naučnici iz Oksforda i AstraZeneka je da vakcina bude dostupna siromašnijim zemljama svijeta Vakcina protiv koronavirusa koju razvija univerzitet u Oksfordu...

Kako da Bihać prebrodi krizu?

U sedam od osam općina USK-a neće biti primopredaje dužnosti, jer su gotovo svi načelnici i gradonačelnici dobili novi mandat. Najveći uspjeh ostvario je...

KCUS potvrdio loše vijesti: U Sarajevu trocifren broj novozaraženih, skoro duplo više nego jutros

U laboratoriji Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu danas je do 18 sati testirano 376 uzoraka na prisustvo koronavirusa. Kako je potvrđeno u KCUS-u, u Kantonu...

Belgijska vlada pisala Djeda Mrazu: Nosi masku, peri ruke

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da...

Građani BiH o 25. novembru: Dan nezavisnosti, Dejton…

Sutra se obilježava 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Tog dana 1943. godine održano je prvo zasjedanje ZAVNOBIH-a (Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja Bosne...

Od posljedica koronavirusa preminuo medicinar Hitne pomoći DZ Cazin (FOTO)

Medicinar Hitne pomoći Doma zdravlja Cazin preminuo danas od posljedica koronavirusa. Ova informacija pojavila se na društvenim mrežama. Radi se o Huseinu Osmičeviću. Čovjek koji je bio...
58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se