Naslovnica GLOBUS Zna više nego što je priznala: Jana Marjanović NEHOTICE otkrila UBICU svoje...

Zna više nego što je priznala: Jana Marjanović NEHOTICE otkrila UBICU svoje majke? Šestogodišnja Jana Marjanović (6) mogla bi da bude ključni svjedok u rješavanju ubistva svoje majke. Ona je nekoliko dana nakon zločina u vrtiću napravila crtež koji je inspektore naveo na sumnju da vjerovatno zna više od onoga što je u razgovoru sa stručnjacima prvobitno rekla. Prema saznanjima, u dogovoru s policijom, Jana je od vaspitačica u vrtiću dobila zadatak da nacrta nešto čega se boji.

0

– Inače, dječica tog uzrasta imaju zadatak da obrade temu “nešto čega se plašim“ ili “strašna stvar“ i to se radi kako bi mališani nesmetano pričali o svojim strahovima i na neki ih način prevazišli. Upravo su to iskoristili inspektori kako bi na taj način došli do novih informacija – priča sagovornik.

Odbila da crta porodicu

Kada je Jana završila crte, zaposleni u vrtiću su bili šokirani onim što su vidjeli.

– Na temu “čega se bojite“, djevojčica je nacrtala svoju kuću. Vaspitači su o tome odmah obavijestili inspektore. Policija je odmah posumnjala da djevojčica ima neka saznanja o kojima nije ispričala tokom ranijih razgovora sa stručnjacima – navodi izvor uz dodatak da će se sa djevojčicom ponovo obaviti razgovor.

Podsjećanja radi, nakon zločina stručnjaci su razgovarali sa kćerkom ubijene pjevačice i zamolili je da nacrta različite crteže. Između ostalog, trebalo je da nacrta i porodicu. Ona je učinila sve što je od nje traženo, sem posljednjeg. To je bilo neobično, jer je dijete do toga dana često crtalo majku i oca. Razlog iz kog je to odbila mogao bi da bude povezan sa njenim saznanjem da se mama izgubila – tvrdi izvor.

Prazna kuća plaši djecu

Psihoterapeut Zoran Milivojević smatra da bi tek nakon razgovora sa dječijim psihologom moglo biti procenjeno zašto je Jana baš kuću označila kao nešto strašno.

– Postoji više mogućih tumačenja tog crteža. Poznato je da prazna kuća plaši djecu i to, zapravo, jeste simbol zastrašujućeg. Samo bi jedno od tumačenja bilo da se u kući nešto loše dogodilo, ali to može biti utvrđeno jedino u razgovoru sa psihologom.

On dodaje da su djeca veoma nepouzdani svjedoci događaja. Tako malo dijete nema razvijeno apstraktno mišljenje, veoma je lako insinuirati ih, obraditi i navesti da imaju određeno mišljenje o nečemu – naveo je Milivojević.

Loading...