10 C
Bihać
Utorak, 15 Juna, 2021

Znate li kako se ispravno izviniti partneru?

IZVORavaz.ba

Svaki par doživljava svađe i sukobe, ali kada sve to prođe i uvidite vlastite greške, potrebno se izviniti. Ipak, ni to nije lako, jer ako to učinite na pogrešan način, onda možete dodatno pogoršati situaciju.

Potrebno je imati hrabrosti i prihvatiti da ste neke stvari učinili pogrešno te se izviniti i tražiti oproštaj. No, u mnogo slučajeva ljudima je neugodno i srame se kad pogriješe, što ih sprečava da poprave situaciju i odnos s partnerom. Važno je da se što prije oslobodite osjećaja nelagode, bez obzira o čemu je riječ.

Budite iskreni prema partneru
Budite iskreni i govorite iz srca. Ako vam je iskreno žao, pokažite svoje emocije i recite sve što nam je na umu. Važno je da govorite jednostavno i jasno.

Pozitivan govor tijela je izuzetno važan. Trebate znati da nisu važne samo riječi u razgovoru. Vaš govor tijela također pokazuje kako se osjećate. Nemojte prekrstiti ruke i biti previše napeti, jer ćete ostaviti utisak da niste iskreni.

Nemojte se uvijek braniti i prema sebi se ponašati previše zaštitnički. To može biti još jedan razlog za svađu, a prilika za izvinjenje će biti izgubljena.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se