Naslovnica SPORT Zukanović i Gojak poručili: Idemo dalje, potrebni su nam bodovi u narednim...

Zukanović i Gojak poručili: Idemo dalje, potrebni su nam bodovi u narednim utakmicama

0

Zukanović je rekao da je naš tim dobro ušao u meč.

“Šteta je, probudili smo se nakon prve utakmice protiv Finske gdje smo igrali loše. Krenuli smo dobro, imali vodstvo, ali ipak, primili smo dva pogotka i izgubili utakmicu. Ušli smo dobro u meč, koncentrisano, ali to je tako u nogometu i idemo dalje”, rekao je Zukanović.

Nakon toga, defanzivac Genoe je rekao da je naš tim bodove trebao tražiti protiv Finske kako bi rasterećeno stigli u Italiju.

“Očekivali smo puno više, prije svega protiv Finske, a to je susret gdje smo mi trebali tražiti bodove, no prespavali smo i to se nije trebalo desiti. Protiv Italije se treba igrati rasterećeno, a ne s pritiskom, još uvijek nismo naučili neke stvari ali se nadam da ćemo u sljedećim utakmicama biti bolji jer su nam bodovi potrebni”, kazao je Zukanović koji je pohvalio atmosferu na tribinama.

Medijima se obratio i mladi Amer Gojak koji je protiv Italije odigrao sjajan meč.

“Sigurno je da smo odigrali dobru utakmicu, sve je dobro osim rezultata. Nedostajalo nam je sportske sreće, ali se nadam da će se vratiti u narednim mečevima. Igrali smo dobro, trčali kao jedan i trudili smo, ali izostao je taj rezultat. Mislim da se možemo vratiti na pobjedničke staze, a navijačima se zahvaljujem što su došli u velikom broju i što su nam bili vjetar u leđa”, kazao je Gojak.

Sljedeći susret naš tim igra na domaćem terenu protiv Lihtenštajna

Loading...