Naslovnica BIHAĆ ZZO USK osigurao 35 000 e-legitimacija za penzionere i ratne vojne invalide...

ZZO USK osigurao 35 000 e-legitimacija za penzionere i ratne vojne invalide Dosad su građani Unsko-sanskog kantona imali problem sa zdravstvenim knjižicama i ovjeravanju istih svaka 3 mjeseca dok je sa e-legitimacijom to prošlost.

0

Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona osigurao je 35 000 e-legitimacija za penzionere, ratve vojne invalide i njihove porodice.

Već od 01.11.2017. godine, ove populacije ljudi i njihove porodice mogu na jednoj uplatnici uplatiti po 2 KM za svakog člana porodice uz minimalnu proviziju od 0,5 KM nakon čega će im u prostorijama ZZO-a biti uručene njihove legitimacije. Dosadašnja provizija na uplatu u banci je bila 1,5 KM, ali je Uprava ZZO USK i Uprava Unicredit bank postigla sporazum da u ove svrhe provizija bude samo 0,5 KM.

Direktor ZZO USK dr. Almin Handanagić je za KRAJINA.BA portal izjavio da su se dosadašnje papirne knjižice plaćale po 2 KM te da su građani našeg kantona morali iste ovjeravati svaka 3 mjeseca. Sa e-legitimacijom više nema čekanja u redovima za ovjeru knjižice i s tim smo smanjili gužve, uštedjeli vrijeme građanima i napokon napravili sistem evidencije svih osiguranika na Unsko-sanskom kantonu.

Isto tako moramo spomenuti da dosadašnje uplate za knjižice nisu išle u prihoda Zavoda, dok će sada ići direktno u Zavod i to na način da će se sav prihod od e-legitimacije iskoristiti u svrhu poboljšanja zdravstvene zaštite naših građana.

Za sada je ovo samo pilot projekat, a uskoro možemo očekivati i štampanje e-legitimacija za sve građane Unsko-sanskog kantona.